SYKSYN 2023 LUKUJÄRJESTYS

 

Syyskausi alkaa 21.8.2023. Ilmoittautuminen tunneille on auki!

Tunnit järjestetään osoitteessa Takamaantie 15, 20720 Turku (Calvary Chapel Turku -seurakunnan tiloissa).

MAANANTAI

15.30–16.30 Jumps and turns 10–14v. (SUVI)
16.30–17.30 Nyky/Jazz lapset 7–10v. (SUVI) (UUSI RYHMÄ)
17.30–18.30 Lyrical dance aikuiset avoin taso (LIISA) (UUSI RYHMÄ)

TORSTAI

15.45–16.45 Nyky/Jazz nuoret 10–14v. (SUVI)
16.45–17.30 Tanssikaruselli 4–6v. (SUVI)
17.30–18.30 
Hemmottelubaletti aikuiset taso 1–2 (SUVI)
18.30–19.30 Nykytanssi aikuiset avoin taso (SUVI)

E

ALKEISTASO (taso 1)

Alkeistason tunneilla keskitytään tanssitekniikan alkeisiin rauhassa edeten. Alkeistaso sopii tanssin ensi kertaa aloittaville, vasta vähän aikaa tanssia harrastaneille tai muuten vain hitaampaa etenemistahtia kaipaaville.

E

PERUSTASO (taso 2)

Perustaso sopii tanssin perustaidot omaaville tai  jonkin verran harrastaneille. Tunneilla edetään hieman alkeistasoa reippaammin sekä syvennetään jo aiemmin opittuja taitoja.

E

JATKOTASO (taso 3)

Jatkotason tunnit ovat tarkoitettu tanssia pitkään harrastaneille. Tunneilla syvennetään jo aiemmin opittuja taitoja sekä haastetaan kehittymään tanssijana nopeatempoisemman etenemistahdin sekä syvällisen pohtivan opetuksen kautta.

E

AVOIN TASO

 Jos tunnin tasoksi on merkitty avoin taso, opettaja etenee tunnilla ryhmää kuunnellen ja tunnin taso muodostuu oppilaiden tarpeet huomioiden. Tunnilla yhdistellään alkeis- sekä perustason harjoitteita ja enemmän harrastaneille annetaan lisähaastetta.

TUNTIKUVAUKSET

E

Lyrical dance aikuiset avoin taso

Lyrical dance -tunti on virtaavan liikkeen tunti, jossa on vaikutteita jazztanssista ja nykytanssista. Tunneilla teemme tekniikkaharjoituksia ja tutkimme, millaisia liikelaatuja kehon liikkeellä voi tuottaa. Keskitymme erityisesti työstämään ilmaisuvoimaista tanssikoreografiaa, jossa musiikin ja liikkeen vuorovaikutus on tärkeässä roolissa.

E

Jazz aikuiset avoin taso

Jazztanssissa treenaamme lajin perustekniikkaa ja askelluksia. Jazztanssi on energinen laji, jossa käytetään paljon musikaalimusiikkia. Tunneilla teemme koreografian, jossa pääsee heittäytymään jazztanssin maailmaan. Harjoittelemme myös piruetteja ja hyppyjä ryhmän toiveita kuunnellen.

E

Hiphop aikuiset avoin taso

Hiphop-tunneilla opettelemme hiphopin askelluksia ja tyyliä sekä työstämme yhdessä koreografiaa. Löydä sisäinen hiphopparisi ja tule mukaan nauttimaan tanssimisesta ja hiphopmusasta! Jos sinulta löytyy, voit ottaa mukaan tanssimiseen soveltuvat sisäkengät.

E

Nykytanssi aikuiset avoin taso

Suvin nykytanssissa pääset liikkumaan monipuolisesti tilassa, kehittymään tanssi-ilmaisussa sekä tanssitekniikassa. Tunnilla tehdään myös lattiatasossa tehtäviä liikkeitä, jotka kehittävät keskivartalon hallintaa. Harjoittelemme koreografiaa, jossa pääset syventämään omaa ilmaisua tanssijana. Tunti soveltuu eri tasoisille tanssijoille, tunnin taso määräytyy ryhmän tason mukaan. Suvi on opettajana kannustava ja lempeä ja ohjaa jokaista yksilöllisesti oppilaan taidot huomioiden.

E

Hemmottelubaletti taso 1–2

Onko edellisestä balettitunnistasi jo aikaa tai haluaisitko aloittaa uuden ihanan tanssiharrastuksen? Kaipaavatko lihakset uutta notkeutta? Näkyykö ajatuskuplassasi vielä haave pehmeästä baletillisesta tunnista, ilman hyppyjä ja kera monien venytyksien? Tule aikuisten ikiomaan hemmottelubalettiin! Tanssimme keskilattialla ja välillä teemme harjoituksia myös istuen, aina kauniin musiikin siivittämänä!

E

Tanssikaruselli 4–6v.

Tanssikarusellissa tutustutaan eri tanssilajeihin leikin, seikkailun ja Raamatunkertomusten kautta. Opitaan monipuolisesti tanssitekniikan alkeita ihanan musiikin avulla, harjoitellaan rytmiä ja ryhtiä, ojennuksia ja hyppyjä. Pue päällesi joustavat liikuntavaatteet tai balettipuku sekä sukat tai tossut. Teemme harjoituksia välillä myös paljain jaloin.
E

Nyky-jazz lapset 7–10v. (UUSI RYHMÄ!)

Nyky-jazz tunnilla harjoitellaan nykytanssin sekä jazztanssin tekniikkaa. Tunti kehittää kehonhallintaa, koordinaatiokykyä, voimaa, nopeutta ja notkeutta. Luvassa seikkailua ja vauhdikkaita tanssisarjoja sekä luovia harjoituksia. Pue päällesi joustavat liikuntavaatteet ja paljaat jalat.

E

Lyrical baletti 7–10v.

Lyrical baletissa sulautuvat yhteen baletin tekniikka, kaunis musiikki ja tanssin luovuus. Tunneilla harjoitellaan lyhyitä sarjoja sekä keskilattialla että liikkuen läpi tilan. Tunti kehittää voimaa, notkeutta ja liikelaajuutta, ja sopii hyvin aloitteleville nuorille tanssijoille. Varusteiksi tarvitset balettipuvun, legginsit ja tossut.
E

Jumps and turns 10–14v.

Jumps and turns tunneilla keskitytään piruettien ja hyppyjen tekniikkaan sekä opetellaan koreografiaa, joka yhdistelee tunnilla opittuja taitoja. Tunti kehittää kehonhallintaa, koordinaatiokykyä, voimaa, nopeutta ja notkeutta. Ryhmä esiintyy tanssikatselmuksissa.
E

Nyky-jazz nuoret 10–14v.

Nyky-jazz tunnilla harjoitellaan nykytanssin sekä jazztanssin tekniikkaa. Tunti kehittää kehonhallintaa, koordinaatiokykyä, voimaa, nopeutta ja notkeutta. Teemme harjoitteita keskilattialla sekä tilan poikki edeten. Luvassa on monipuolisia sarjoja ja koreografioita, joissa päästään nauttimaan liikkeellä ilmaisemisesta kokonaisvaltaisesti. Tunti soveltuu hyvin uusille nuorille tanssijoille.